malawihans.reismee.nl

weer in Capemaclear

Inmiddels alweer een week terug in Cape.

Njobvu-village was een aparte ervarig.Njobvu betekent olifant in het Chichewa. De dorpsbewoners hadden nogal eens last van olifanten die hunaanplant opvraten. Bij het proberen weg te jagen zijn nogal eens doden gevallen. De olifanten huizen nu in het wildpark waaromheen elektrische draden zijn gespannen. Af en toe weten ze toch uit te breken en de oogst te vernielen. Op de weg naar het dorp toe kwam ik vast te zitten met mijn gehuurde auto. Hetwas geen 4x4 en het regende die dag. Ik voorzag al enkele overnachtingen in de auto, tot de weg weer wat begaanbaar zou zijn, maar gelukkig kwamen er enkelen uit de omliggende dorpjes mij helpen. Graven, veel gras plukken en een 6-tal sterke mannen en de auto kwam los. Bijna kwam ik verderop opnieuw vast te zitten, maar inmiddels claxoneer ik iedereen de kant en sjees met een noodgang over die slechte stukken heen. (laat de autoverhuurder dit maar niet lezen). De volgende dag, op de terugweg, was het gelukkig zonnig, en zonder extra makracht weer een betere weg bereikt. Het hoortinderdaad bij Afrika. Op de foto's vind ik de meest markante, de "traditional healer", ofwel de medicijnman. Voor hem liggen allerlei stukjes verschillende boomschors of takken die helpen tegen bloed-of maagproblemen, en voor liefdesdrank om de relatie weer wat te verbeteren tot en met Afrikaanse Viagra. Allemaal in te nemen na inweken in water.

Toen ik vroeg hoe hij kon wijsworden uit al die verschillende takken, blaadjes, boomschors kreegik een misprijzende blik.Stomme vraag kennelijk. Diegene die mijn werkblad in mijn garagekennen zullen het ook wel een stomme vraag vinden, want daar is het net zo'n zooitje. Ook nog een foto van Givias' verjaardag. Ik ben maar gevlucht, wat kunnen die kinders een herrie maken.

De foto's volgen op een later moment, omdat uploaden via tablet, wifi, skyband, hotspot niet kan. Sorry, wordt vervolgd dus.

Reacties

Reacties

Thera en Jan

Hoi Hans, 2 updates in de week, zo zijn we weer helemaal op de hoogte. Willen natuurlijk graag de bijbehorende foto's eens zien, maar je verhaal geeft ook al een goede indruk hoor! Zijn wel benieuwd of jij nog een natuurlijk drankje hebt genuttigd tegen één of andere kwaal (rattenbeetje hier of daar of zo.....) Succes weer en blijf gezond! Lieve groetjes, Thera en Jan

Jan en Gerda

We blijven je volgen want je beleeft toch elke keer weer iets bijzonders. Groetjes.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!